Silver Berry

Shop

Livrare, Retur și Anulare Comandă

Cine îmi va livra comanda?

Comenzile sunt livrate prin intermediul serviciilor de curierat Curier Online.

Aveți posibilitatea de a vă alege curierul preferat din lista existentă.

Cât durează livrarea?

Comenzile plasate între luni și vineri vor ajunge la destinație în termen de 24-72 de ore. Comenzile plasate vineri (după ora 16.00), sâmbătă și duminică vor fi livrate luni sau marți în săptămâna următoare.
În perioada sărbătorilor și în timpul campaniilor de cumpărături (cum ar fi BlackFriday), termenul maxim de livrare a unei comenzi poate fi mărit la cinci zile lucrătoare. Orice întârziere mai mare de atât nu este responsabilitatea noastră, ci a companiei de curierat.
Acest lucru se aplică pe teritoriul României. Pentru comenzile din Europa, timpul de livrare variază în funcție de distanța dintre România și țara respectivă. Astfel, termenul de livrare poate fi de până la maximum 10 zile lucrătoare.

Cât costă transportul?

Prețul transportului va fi următorul:
– Pentru livrarea comenzilor pe teritoriul României, tariful variază în funcție de curierul ales.(TVA inclus).

– Pentru comenzile care depășesc 200 de lei, transportul este gratuit NUMAI în România**.

* Prețul de transport nu crește sau scade în funcție de greutatea coletului, cu excepția cazului în care greutatea coletului depășește 3 kilograme.
** Livrarea gratuită se aplică numai la colete care nu depășesc 3 kilograme.

Returnarea unui produs achiziționat pe www.silver-berry.com se poate face în termen de maximum 14 zile calendaristice (10 zile lucrătoare) de la data achiziției, în următoarele condiții:

Produsele care fac obiectul comenzilor plasate online pot fi returnate, fără invocarea vreunui motiv, în termen de 15 zile de la data primirii – înainte de expirarea termenului de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin (3) și art.14 din O.U.G nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice de la data la care intră în posesia fizică a produsului.

Vă rugăm să ne înștiințați de intenția de a returna produsul printr-un mail la adresa: management.silverberry@gmail.com

După confirmarea de primire a solicitării veți primi un mesaj cu instrucțiunile de returnare. Taxele de transport vor fi suportate de catre dvs.

De îndată ce noi primim produsul va vom returna banii (in maxim 7 zile calendaristice) într-un cont bancar pe care ni-l veți pune la dispoziție.

Produsul returnat trebuie să fie  exact cum a fost primit de către dumneavoastră, în același ambalaj. În cazul în care produsul returnat este deteriorat, fără elemente de siguranță (etichetă de identificare), fără documente sau prezintă urme de utilizare, ne rezervăm dreptul de a refuza returnarea produsului. Nu putem accepta pentru retur produse care au fost purtate, modificate sau deteriorate. 

Rambursarea este amânată până la data la care produsele ajung la sediul SC Fine Selection ECommerce Group Europe SRL. După ce produsul este verificat, și totul este în regulă, urmează ramburasrea.

 

Clauze și condiții de garanție

Toate produsele Silver Berry beneficiază de garanție valabilă 1 an de zile și sunt însoțite de un Certificat de Garanție Digital. La solicitarea garanției este necesară prezentarea produsului defect în ambalajul original, împreună cu accesoriile aferente, dovada plații, si toate documentele primite in urma achizitiei produsului. În cazul în care produsele ajung neînsoțite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/ expeditorului fară a i se soluționa garanția.

Dacă produsele prezintă defecțiuni și toate condițiile de acceptare din certificatul de garanție sunt îndeplinite, produsele se vor returna și vor fi înlocuite sau veți primi contravaloarea acestora într-un cont bancar oferit de dumneavoastră. Remedierea se va face în termen de 15 zile de la data constatării deficienței. În cazul înlocuirii, nu garantăm că va fi livrat același model. Daca nu este disponibil același model, se va livra un model similar având o valoare echivalentă.

Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

Garanția se acorda doar pentru defecte de fabricație conform legii și nu pentru cele rezultate din acțiuni incorecte pentru acest tip de produse, care le pot deteriora. Nu se acordă garanție pentru:

  • Expunerea bijuteriei la substanțe chimice, cosmetice, creme și loțiuni, piscină sau baie.
  • Deteriorarea bijuteriei în timpul unor activități fizice care produc transpirație în exces.
  • Rupere, zgârieturi, lovituri, îndoiri cauzate de uzură generală sau de folosirea incorectă.
  • Păstrarea neconformă a bijuteriei în mediu umed sau excesiv de cald – nu este indicată expunerea directă a bijuteriei la surse de căldură cum ar fi foc deschis, apa clocotită, saună sau expunerea la dispozitive cu aer cald (uscătoare de mâini, uscătoare de păr). 
  • Zgârierea sau sparegerea cristalelor/pietrelor semiprețioase (cristalele/pietrele sunt produse consumabile, conform legii, nu au garanție).
  •  Folosirea incorectă și brutală a elementului de deschidere și închidere a bijuteriilor.

Politica de anulare comandă

În cazul în care doriți anularea unei comenzi, trebuie să notificați imediat comerciantul, de preferință prin telefon, transmițând numele și numărul comenzii.
Dacă anularea este acceptată, nu se aplică nicio taxă suplimentară de anulare. Dacă comerciantul refuză anularea comenzii din cauza faptului că livrarea continutului a fost trimisa comanda nu poate fi anulată.

Comenzile deja expediate nu vor fi rambursate conform OUG 34/2014 (Conform ANPC).

În cazul în care anularea a fost solicitată la timp și Comerciantul a acceptat anularea comenzii, vă vom returna sau re-credita debitul dumneavoastră cu suma totală în termen de până la 7 zile lucrătoare.
Comerciantul poate anula o comanda dacă produsul nu este disponibil pentru orice motiv imputabil platformei sale. În acest caz, vă vom transmite o notificare, dacă este cazul, și vă vom returna orice plată efectuată.

Comanda efectuata de către Utilizator, poate fi anulata, fără nicio notificare prealabilă și fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:
a) Neacceptarea de către banca emitenta a cardului Utilizatorului, a tranzacției, în cazul plății online;
b) Invalidarea tranzactiei de către procesatorul de carduri agreat de societatea noastră, în cazul plății online;
c) Datele furnizate de către Utilizator, pe Platformă sunt incomplete și/sau incorecte;

Date de contact 

Ne puteți contacta oricând, folosind următoarele date contact: 

SC FINE SELECTION ECOMMERCE GROUP EUROPE SRL 

Nr. de Inreg. la Registrul Comerțului: J29/1605/2021 

Cod unic de Înregistrare: 44504336 

Adresa sediu social:Fanari 110, Olari, Prahova 

Telefon 004 0726 559 596

Image Newletter