Silver Berry

Shop

Livrare și Retur

Cine îmi va livra comanda?

Comenzile sunt livrate prin intermediul serviciilor de curierat Eurosender.

Cât durează livrarea?

Comenzile plasate între luni și vineri vor ajunge la destinație în termen de 24-72 de ore. Comenzile plasate vineri (după ora 16.00), sâmbătă și duminică vor fi livrate luni sau marți în săptămâna următoare.
În perioada sărbătorilor și în timpul campaniilor de cumpărături (cum ar fi BlackFriday), termenul maxim de livrare a unei comenzi poate fi mărit la cinci zile lucrătoare. Orice întârziere mai mare de atât nu este responsabilitatea noastră, ci a companiei de curierat.
Acest lucru se aplică pe teritoriul României. Pentru comenzile din Europa, timpul de livrare variază în funcție de distanța dintre România și țara respectivă. Astfel, termenul de livrare poate fi de până la maximum 10 zile lucrătoare.

Cât costă transportul?

Prețul transportului va fi următorul:
– Pentru livrarea comenzilor pe teritoriul României, tariful standard este de 16 lei (TVA inclus).

– Pentru comenzile care depășesc 100 de lei, transportul este gratuit NUMAI în România**.

– În toată Europa, tariful de transport este în funcție de zonă, după cum urmează:

Zona 1 : Ungaria, Bulgaria : 6,83 euro
Zona 2 : Austria, Republica Cehă, Germania, Slovacia, Slovenia : 17,09 euro
Zona 3 : Italia, Franța, Polonia, Spania, Belgia, Olanda : 24,78 euro. 

– Plata în numerar NU ESTE POSIBILĂ!

* Prețul de transport nu crește sau scade în funcție de greutatea coletului, cu excepția cazului în care greutatea coletului depășește 3 kilograme.
** Livrarea gratuită se aplică numai la colete care nu depășesc 3 kilograme.

Returnarea unui produs achiziționat pe www.silver-berry.com se poate face în termen de maximum 14 zile calendaristice (10 zile lucrătoare) de la data achiziției, în următoarele condiții:

Produsele care fac obiectul comenzilor plasate online pot fi returnate, fără invocarea vreunui motiv, în termen de 15 zile de la data primirii – înainte de expirarea termenului de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin (3) și art.14 din O.U.G nr.34/2014, în termen de 15 zile calendaristice de la data la care intră în posesia fizică a produsului.

 Produsul returnat online trebuie să fie însoțit de originalul sau o copie a dovezii de achiziție – factură emisă de SC Fine Selection ECommerce Group Europe SRL. În cazul în care produsul returnat este deteriorat, fără elemente de siguranță (etichetă de identificare), fără documente sau prezintă urme de utilizare, ne rezervăm dreptul de a refuza returnarea produsului. Nu putem accepta pentru retur produse care au fost purtate, modificate sau deteriorate. 

Rambursarea poate fi amânată până la data la care produsele ajung la sediul SC Fine Selection ECommerce Group Europe SRL.

 

Clauze și condiții de garanție

Toate produsele Silver Berry beneficiază de garanție valabilă 1 an de zile și sunt însoțite de un Certificat de Garanție Digital. La solicitarea garanției este necesară prezentarea produsului defect în ambalajul original, împreună cu accesoriile aferente, dovada plații, si toate documentele primite in urma achizitiei produsului. În cazul în care produsele ajung neînsoțite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/ expeditorului fară a i se soluționa garanția.

Dacă produsele prezintă defecțiuni și toate condițiile de acceptare din certificatul de garanție sunt îndeplinite, produsele se vor returna și vor fi înlocuite sau veți primi contravaloarea acestora într-un cont bancar oferit de dumneavoastră. Remedierea se va face în termen de 15 zile de la data constatării deficienței. În cazul înlocuirii, nu garantăm că va fi livrat același model. Daca nu este disponibil același model, se va livra un model similar având o valoare echivalentă.

Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

Garanția se acorda doar pentru defecte de fabricație conform legii și nu pentru cele rezultate din acțiuni incorecte pentru acest tip de produse, care le pot deteriora. Nu se acordă garanție pentru:

  • Expunerea bijuteriei la substanțe chimice, cosmetice, creme și loțiuni, piscină sau baie.
  • Deteriorarea bijuteriei în timpul unor activități fizice care produc transpirație în exces.
  • Rupere, zgârieturi, lovituri, îndoiri cauzate de uzură generală sau de folosirea incorectă.
  • Păstrarea neconformă a bijuteriei în mediu umed sau excesiv de cald – nu este indicată expunerea directă a bijuteriei la surse de căldură cum ar fi foc deschis, apa clocotită, saună sau expunerea la dispozitive cu aer cald (uscătoare de mâini, uscătoare de păr). 
  • Zgârierea sau sparegerea cristalelor/pietrelor semiprețioase (cristalele/pietrele sunt produse consumabile, conform legii, nu au garanție).
  •  Folosirea incorectă și brutală a elementului de deschidere și închidere a bijuteriilor.

Date de contact 

Ne puteți contacta oricând, folosind următoarele date contact: 

SC FINE SELECTION ECOMMERCE GROUP EUROPE SRL 

Nr. de Inreg. la Registrul Comerțului: J29/1605/2021 

Cod unic de Înregistrare: 44504336 

Adresa sediu social:Fanari 110, Olari, Prahova 

Telefon 004 0726 559 596